Materijali za mlade Brošure
Tonijeljubav

To nije ljubav

Brošura #ToNijeLjubav namijenjena je tinejdžerima, a govori o ljubavi, vezama, sekstanju, te različitim oblicima elektroničkog seksualnog nasilja i nasilja u vezama. Kako izgleda kvalitetna veza; što su osobne granice u ljubavi a što online granice; koja su tvoja prava u vezi; zašto je važan pristanak; o čemu treba voditi računa ako se upuštaš u seksting; je li elektroničko zlostavljanje prisutno u tvojoj vezi; kada je vrijeme da potražiš pomoć -odgovore na ova, ali i neka druga pitanja možeš pronaći u brošuri. Brošura je dio REC projekta „Mogu reći NEĆU – Osnaživanje mladih, posebno djevojaka, za suprotstavljanje elektroničkom seksualnom i rodno uvjetovanom nasilju u intimnim partnerskim vezama”.

Materijali za mlade Brošure
True2you edited 1

True2You

Časopis za mlade True2You govori o specifičnostima online i offline nasilja, uči nas kako komunicirati s poštovanjem i ohrabruje da se usprotivimo vršnjačkom pritisku i normalizaciji nasilnog ponašanja. Također, osnažuje djevojke i mladiće da se odupiru idealima i rodnim normama koje nam društvo nameće kao jedine ispravne i na taj način nastoji kontrolirati naše odluke i živote. Osnažuje mlade da budu solidarni, da prepoznaju i poštuju svoje i tuđe granice, da se jasno odrede i kažu NE nasilju i zlostavljanju. Potiče ih da uspostave nove standarde i kažu DA ravnopravnim odnosima, poštivanju različitosti, očuvanju vlastitog integriteta i samopoštovanja.

Materijali za mlade Brošure
Ljubavna prica

Brošura Tamna strana ljubavi

Brošura je namijenjena adolescentima i adolescenticama i bavi se problemom nasilja u adolescentskim vezama. Da bi bila zanimljivija populaciji kojoj se obraća, pisana je u obliku priče o dvoje srednjoškolaca Tanji i Mariu. Njihova ljubavna veza s vremenom postaje veza u kojoj su prisutni različiti oblici nasilja, od emocionalnog do fizičkog. Ovom brošurom želimo ukazati na problem nasilja u adolescentskim vezama, informirati mlade i pružiti im neke konkretne savjete što činiti u takvim situacijama.

Materijali za mlade Brošure
Imas pravo znati

Brošura Imaš pravo znati-Seksualnost i reproduktivno zdravlje od A do Ž

Edukacijska brošura namijenjena je adolescentima i adolescenticama. Pisana je u obliku priče o dvoje tipičnih adolescenata, srednjoškolaca, Borisu i Hani, koji se svide jedno drugom, zaljubljuju i među njima se razvija veza koja prerasta i u seksualnu vezu. Jedinstvenost ove brošure sastoji se u tome što obuhvaća različite aspekte seksualnosti, tako da osim informacija o kontracepciji i reproduktivnom zdravlju govori o potrebama, emocijama, masturbaciji, užitku, seksualnoj orijentaciji i seksualnom nasilju.