To je istina! Točno ste pročitali naslov ovoga teksta. Zašto volim biti ona koja će pozvati dečke van, radije nego čekati da oni dođu k meni? Ovo još uvijek ne predstavlja normu u Kanadi, pa smo zato rastuća manjina, ali, mogu vam reći, kanadski muškarci uživaju u tome! Ako mislite: "Što je dobro u tome ako ste vi osoba koja započinje vezu?", pitat ću vas: "Što je dobro u tome ako sjedite i čekate da veza sama započne?" Hmmm. Jesam li vas navela na razmišljanje? Čini mi se da žene često osjećaju kako one moraju biti odabrane od strane suprotnog spola. Zašto je to tako? Ako smo inteligentne, znamo što želimo, zašto onda mi ne bi bile one koje odabiru?

Počela sam pozivati dečke van kad sam shvatila da sam neprestano izlazila s muškarcima koji mi se zapravo nisu sviđali. Nemojte me krivo shvatiti, bili su to krasni dečki, ali nisu bili oni koje sam ja tražila. Pa zašto sam hodala s njima? Jednostavno rečeno, oni su me pitali za hodanje. Osjećala sam pritisak od strane prijatelja da budem u vezi i bojala sam se da nitko drugi neće pokazati interes za mene. Dok ovakvi počeci ipak imaju potencijala da se razviju u mome slučaju nisu nikada, jer nisam znala što želim od njih. Kao rezultat moje neodlučnosti, vezu je uvijek usmjeravala i vodila druga osoba. Kako onda dobiti ono što želim?

Pozivajući dečke van je način na koji sam promijenila veze u ono što sam željela da budu. Bila sam sama kada sam željela biti sama, a kada mi se netko svidio, pozvala sam ga van na kavu. Jednom kad bi popili kavu, ako mi se svidi, super! Ako ne, baš zato što sam započela vezu, bilo mi je lakše prekinuti. Nisam više bila pasivna sudionica u mojim vezama sa suprotnim spolom! Bilo je to skroz osnažujuće!

Ne samo da je bilo osnažujuće, već se mnogim dečkima svidjelo to što sam ih pozvala van. Dečki također mogu biti sramežljivi, ne znam za Hrvate, ali u Kanadi muškarci vole kada djevojka učini prvi korak, jer s njih uklanja pritisak da započnu vezu. Mi smo seksi! Prema većini mojih kanadskih prijatelja, djevojke koje učine prvi korak su seksi. Ne očajne, već seksi! Dečki vole samouvjerene djevojke i iako vam srce tuče, a koljena klecaju oni mogu vidjeti da ste sigurna u sebe i da imate nešto stvarno za ponuditi.

Kako to učiniti? Ne mogu tvrditi da sam ekspertica na tom području, ali ako tražite neke savjete koji će vam pružiti dodatnu samouvjerenost morate pitati vašu simpatiju, a ja vam, također, stojim na raspolaganju. Uvijek mi se čini korisnim ispitati situaciju unaprijed. Kada ste sa svojom simpatijom, imate li osjećaj da bi on mogao biti zainteresiran za vas? Vjerujte svojim instinktima, obično su točni i ako želite dalje ispitati situaciju pitajte prijatelje koji poznaju tu osobu je li osoba koja vam se sviđa zainteresirana za vas, ili je možda u vezi s nekom drugom. Budite pažljivi s ovim sljedećim korakom, jer jednom kada informacija izađe na vidjelo, ne možete kontrolirati tko će ju primiti, a i vaši prijatelji mogu biti krivo informirani (jednom sam mjesec dana odlagala pozvati jednog dečka van upravo zbog nesporazuma). Nemojte nužno biti obeshrabreni ako vam rezultati vaše istrage ne daju jasno zeleno svjetlo koje tražite.

Učinite da to bude opušteno. Pozvati osobu van ne znači da to treba biti romantična večera sa svijećama, to može biti jednostavno poziv na kavu ili poziv da učinite nešto što ste vi već planirali sami učiniti. Moj najbolji poziv na prvi sastanak je bio kada sam pozvala svoju simpatiju na koncert prijateljevog "benda" na kojem su bili ljudi koje oboje poznajemo. Bilo je opušteno i on je došao da bi bio sa mnom.

Budite spremni da bi ta osoba mogla odbiti vaš poziv. Unatoč vašim najboljim "istražnim" tehnikama, osoba ne mora biti zainteresirana za vezu. Ne očajavajte, u tom slučaju bolje je da ste to što prije saznali u usporedbi s čekanjem od mjesec dana da on vas pozove van. Ako on nije siguran u svoje osjećaje, znajte da je većina dečki spremna odazvati se pozivu van. Tko zna, možete i vi također zaključiti na kraju sastanka da više uopće niste zainteresirani za tu osobu!

Kao što kaže poslovica: "Propuštate 100 % prilika koje ne poduzmete."Čak i kada osoba odbije, znate da ste barem probali, a bez probe ste već izgubili. Kada bih imala novčić za svaki put kada mi je prijateljica rekla da želi pozvati svoju simpatiju van, ali je previše sramežljiva - bila bih milijunašica! Možete vi to! Krenite! Prestanite biti izabirana i postanite vi ona koja bira. Nećete požaliti!

Jennifer Fehr