Jednom kada ste u vezi ili gradite odnos s dečkom/curom koji vam se sviđaju, pitanja povjerenja u odnosu na vaše vlastite, ali i tuđe granice, postaju jako važna. U izgradnji povjerenja vrlo je važan razgovor. Neki puta razgovor i nije tako jednostavan, pogotovo ako uključuje razgovor o seksu. Dečki se boje započeti razgovor o toj temi jer misle da cura onda može pomisliti svašta, npr. zašto nju on baš sada to pita i što želi? Želi li samo to od nje? Umjesto da razbijate glavu tražeći odgovor ili konzultirajući se s prijateljima/prijateljicama, jedini način na koji možete saznati je da provjerite s dotičnim dečkom ili djevojkom.

Povjerenje nije nešto što se javlja samo od sebe, ono se gradi tokom vremena kroz iskrene razgovore, međusobnu podršku i razumijevanje, brigu o drugome. Treba proći neko vrijeme da se međusobno upoznate i da možete iskreno razgovarati o vlastitim željama i strahovima. Ovo nije jednostavno niti odraslima, ali vrijedi pokušati!

Granice su vezane uz ono što dopuštamo drugima, a tiču se nas i našeg tijela. To znači da znamo reći što želimo i hoćemo, ali isto tako dati do znanja drugima i ono što ne želimo i na što ne pristajemo. Granice više zabrinjavaju cure pa one više razmišljaju o njima. Npr. djevojke često pod utjecajem ljubavi i u strahu da ne razočaraju dečka pristaju na seks jer joj je on već počeo skidati majicu i otkopčavati grudnjak, i što sad?

Ako nismo spremne/spremni za seks onda to treba jasno verbalno izreći. Ovo ne vrijedi samo za seks, vrijedi i za sve ostale aspekte odnosa s drugom osobom - jer ako vam netko nešto radi protiv vaše volje ili ako se ne osjećate ugodno s obzirom na to što vam druga osoba radi, onda to nije ljubav nego NASILJE!