Koje ponašanje je prihvatljivo ili neprihvatljivo kada se govori o pristanku na seksualni odnos? To pitanje zbunjuje mnoge i često se vode rasprave kako "možda" znači "da" ili da "ne" znači zapravo "da", samo djevojke glume nedostižne jer to dečki vole. Krivo. Ne uvijek znači NE.

U ovom video blogu "Kao mačka oko vruće kaše" govorimo o pristanku na seksualni odnos. Pristanak na seksualni odnos znači da su osobe svjesne što žele, koje su posljedice toga i ideji pristupaju s pažnjom na koji će način to utjecati na drugu osobu. Svi i sve imamo odgovornost da poštujemo pravo druge osobe da pristanak da ili uskrati.

CESI provodi kampanju "Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više" kojoj je cilj informirati mlade i potaknuti promišljanje o pitanjima vezanim uz seksualnost, reproduktivna i seksualna prava i zdravlje.Samo informirani, svjesni svojih prava mogu donijeti odgovorne odluke o svojoj seksualnosti i zdravlju, poštivajući sebe i druge i u skladu s osobnim uvjerenjima i vrijednostima. 

 

Više informacija:www.facebook.com/MojaStvarMojIzborSEZAM – Seksualna edukacija za mladewww.sezamweb.net