CESI provodi kampanju "Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više" kojoj je cilj informirati mlade i potaknuti promišljanje o pitanjima vezanim uz seksualnost, reproduktivna i seksualna prava i zdravlje.
 
 
 
 
U okviru kampanje snimljena su tri video bloga pod nazivom "Kao mačka oko vruće kaše", a u prvom Dinka Vuković i Adrian Pezdirc govore  o kondomima, hormonalnim pilulama i hitnoj kontracepciji.
 
 
 
Samo informirani mladi, svjesni svojih prava mogu donijeti odgovorne odluke o svojoj seksualnosti i zdravlju, poštivajući sebe i druge i u skladu s osobnim uvjerenjima i vrijednostima. 
Nedostatak savjetovališta, seksualne edukacije u školama i sustavnog informiranja dovodi kod mladih ljudi do izloženosti rizicima u seksualnom ponašanju kao što su neželjena trudnoća i spolno prenosive bolesti te podložnost različitim oblicima seksualne zloupotrebe. 
Mladi imaju pravo slobodno i odgovorno planirati obitelj, zaštititi se i biti zaštićeni od spolno-prenosivih infekcija i neželjene trudnoće. Imaju pravo na sveobuhvatne, jasne, točne i znanstveno utemeljene informacije o različitim aspektima seksualnog i reproduktivnog zdravlja. Imaju pravo na znanje i vještine koje će im pomoći da očuvaju vlastito seksualno i reproduktivno zdravlje. Imaju pravo na lako dostupna sredstva za kontracepciju (kondomi, pilule...). Djevojke i mladići imaju pravo zahtijevati korištenje kondoma za vrijeme seksualnog odnosa.
 
 
 
 
 
Više informacija:
www.facebook.com/MojaStvarMojIzbor